mandag 14. september 2009

Oreokake

Har du noen gang smakt en kake og drømt om den om natten? Jeg har det med Oreokake. Denne kaken er bare så god at vannet renner i munnen bare ved å snakke om den. Den er også veldig lett å lage og man trenger ikke ovn.

Kjeksbunnen lages på samme måten som med ostekake. Når man lager sjokolademousse er det veldig viktig å bruke rette sjokoladen. Melkesjokolade fra Freia (ei lite stykke fra Norge) er best på smak. Veldig fyldig sjokolade som gir moussen maks smak.
Ostekremen kan man legge på toppen for å gjøre det litt lettere eller som vist på bilde under og på sjokolademoussen. Oreokake kan pyntes på forskjellige måter. Man kan tegne på den med smeltet sjokolade eller som jeg har gjort her... legg noen små marsipan roser på den.

Oppskrift (kilde http://www.kakeboksen.no/)

Ingredienser:
400-500 g Oreo Cookie
100 g Smeltet smør
2 pk Phildelphia ost
3,5 dl Melis
ca 3,5 dl fløte som piskes til krem med 5 spisesjeer sukker
Mousse:
250 gram Melkesjokolade
1 egg
2 ss sukker
3 dl kremfløte
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg i seg i en skål og brekkes opp i småbiter, settes til side. Ta restene av kjeksen og putt i en pose, og smuldre de opp til små biter. Eller knus dem med kjøkkenmaskin. Smelt smør, og hell det over kakesmulene i en bolle og bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en ring av en 24 cm rund form, rett på fatet.Mix kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. Mix krem med sukker. Bland sammen alt. Smør halvparten av massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kakebitene du har satt til side. Sett i kjøleskap 30 minutter.Lag moussen ved å piske egg og sukker til eggedosisen. Pisk fløten stiv og tilsett i eggedosisen. Smelt sjokolade og tilsett i kremen med tynt stråle.
Rør inn de siste kakebitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap ytterligere 1 time. Legg et lag med resten av kremen på toppen til slutt, og pynt eventuelt med flere kjeks smuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus!La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer, og aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kanten og løsner formen og serverer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar