onsdag 18. november 2009

Dobbel sjokolade trestamme



Har lånet en kjmpe spennende oppskriftsbok fra biblioteket med bare oppskfiter til sjokolade-kaker, -paier og -dessert. Bare å se på disse bildene får vannet til å rulle i munnen min og målet er å prøve mest forskjellig før jul :)




Jeg liker allitd å gi kakene mine en egen vri, og følger egentlig aldri oppskriften 100%.




Dette er en deilig rullekake uten gluten. Oppskriften var litt uvant uten noen form for mel. Men resultatet ble overraskende godt.




Oppskrift:




Ingredienser (til 8 personer):




4 egg, skilt


115 g sukker


115 g kokesjokolade, smeltet og avkjølt


1 ts pulverkaffe, oppløst i 2 ss varmt vann, avkjølt


melis blandet med litt kakao til pynt.




Fyll:




2 1/2 dl kremfløte


149 g hvit sjokolade i biter (eller pallets)




Tilberedning:




1. Kle en 23x33 cm langpanne med bakepapir. Pisk eggeplommene og sukker hvit i en bolle. Vend først in sjokolade og deretter kaffe. Ha eggehvitene i en ren bolle, og pisk dem stive men ikke tørre. Rør litt av eggehvitene inn i sjokoladeblandingen, og vend deretter inn resten. Fordel røren i formen og stek i 15-20 min på 180 g til kaken har satt seg. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle. La kaken hvile i formen i 8 timer eller over natten.




2. Lag i mellomtiden fyllet: Varm fløten nesten til kokepunket. Ha hvit sjokoladen i en kjøkkenmaskin og hakk den grovt. La motoren gå, og tilsett fløten gjennom materøret. kjør til det blir jevnt. Ha fyllet i en bolle og avkjøl helt i 8 timer eller over natten.




3. Pisk sjokoladekremen halv stiv. Klipp til bakepapir som er litt større enn kaken. Legg papiret på arbeidsbenken og dryss med melisblandingen over. Vend kaken ut på papiret. Fjern papiret fra kaken. Smør sjokoladekrem på kaken, og rull den sammen fra kortsiden nærmest deg. Anrett på et serveringsfat med skjøten ned. Skjør endene bent og smør evt. med litt av sjokoladekremen. Sett kjølig i 2 timer.




Pynten er laget med patchwork utstikkeren "julestjerne" som man få kjøpt på kakeboksen.no (forresten den er på tilbud nå helt til 31.12.2009).




Du stikker ut to blomster av rød marsipan og noen blad av grønn marsipan. La dem tørke og legg blomstene på hverandre. Trill små kuler og spry med gull glansspray og lim dem i midten av blomsten med spiselig lim. Legg grønnebladene rundt blomsten.

For flere steg-for-steg beskrivelser ta en titt på www.kakeboksen.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar